NOVOTEL+ADAGIO

On a single plot, aside Abidjan's (ivory Coast) main Avenue, we designed two hotels for ACCOR. We used the elevation of the second hotel to create a vertical forest that offers to the room of the first hotel the choice between sea view and garden view. The two hotel built masses also create a courtyard: a protected haven in a unique space between a completely mineral elevation and a planted one. The Novotel is designed so it is protected from the sun energy all day long every day of the year. A skin of glass re-inforced white concrete wraps along its volume to adapt to the sun's movement. The volumetry is bold and the tectonic both sculptural and minimalist, to give a meaningful landmark to Abidjan.

NOVOTEL+ADAGIO

NOVOTEL+ADAGIO

NOVOTEL+ADAGIO

NOVOTEL+ADAGIO

NOVOTEL+ADAGIO

NOVOTEL+ADAGIO

More In 

Projects

..
Media Gallery Picture
Loading
Stay up to date
Subscribe to our newsletter for our latest news lorem Ipsum is simply for our latest news lorem Ipsum is simply.