NOVOTEL+ADAGIO

On a single plot, aside Abidjan's (ivory Coast) main Avenue, we designed two hotels for ACCOR. We used the elevation of the second hotel to create a vertical forest that offers to the room of the first hotel the choice between sea view and garden view. The two hotel built masses also create a courtyard: a protected haven in a unique space between a completely mineral elevation and a planted one. The Novotel is designed so it is protected from the sun energy all day long every day of the year. A skin of glass re-inforced white concrete wraps along its volume to adapt to the sun's movement. The volumetry is bold and the tectonic both sculptural and minimalist, to give a meaningful landmark to Abidjan.

NOVOTEL+ADAGIO

NOVOTEL+ADAGIO

NOVOTEL+ADAGIO

NOVOTEL+ADAGIO

NOVOTEL+ADAGIO

NOVOTEL+ADAGIO

Media Gallery Picture
Loading
Stay up to date
Subscribe to our newsletter for our latest news lorem Ipsum is simply for our latest news lorem Ipsum is simply.